Two Worlds



Başrollerini Han Hyo Joo ve Lee Jong Suk'un paylaştığı 2016 yılında yayınlanan Romantik melodrama türünde 16 bölümlük bir dizi kendisi. Dizi Hyo Joo'nun 6 yıl sonra küçük ekran dönüşü olarak tanımlanır. Dizi romantik melodrama türü olarak görünse bile içinde aksiyon ve gizem bolca bulunmakta bence. Dizi çok kısa bir sürede bitirmeme neden olacak kadar merak uyandırıcıydı açıkçası.:D



Dizinin ana karakterlerden biri olan Kang Chul'u canlandırıyor. Lee jong Suk'u birçok dizi ve filminden tanıyorsunuzdur zaten. Ben onu sanırım ilk Secret Garden dizisinde görmüştüm. I Can Hear Your Voice dizisinde ise oyunculuk performansından cidden etkilendiğimi söylebilirim. Ancak bu son izlediğim Two World W dizisiyle beni kendine hayran bıraktı. Şimdi İtiraf edelim bir çoğumuz kendi erkek arkadaşını çizmek isterdi ya da çok sevdiği bir kitap karakteri ile birlikte olmak. Şimdi bu karakterin yan tarafta duran Kang Chul olduğunu düşünün. İç çektiğinizi duyar gibiyim. Bir Webtoon yazarı olan Oh Sung Moo W adlı bir kitap yazar bu aynı zamanda internette de yayınlanan çizgi roman tarzı bir hikayedir. Hikayenin ana karakteri Kang Chul'dür. Genç yaşta atıcılık dalında ödül kazanmış zeki bir öğrencidir aynı zamanda. Ancak ailesi bilinmeyen bir suikaste kurban gider ve herkes Kang Chul'ü suçlu bulur. Delil yetersizliğinden salıverilse de insanlar hala ona katil gözüyle bakmaktadır. Bu sırada hikayenin yazarı Oh Sung'a daha fazla katlanamayan eşi ondan boşanır. Tek çocukları olan Oh yeon Joo da annesi ile kalır. Zaten hayatıından pek mutlu olmayan baba kızının da gitmesi ile kendini iyice alkole vurur ve yazdığı webtoon'u bitirmeye karar verir. Ana karakter Kang Chul başına gelenlere daha fazla dayanamaz ve intihar eder. Ancak ertesi sabah uyandığında çizdiği resmin değiştiğini ve Kang Chul'un ölmediğini görür. O yüzden ona bir şans daha vermeye karar verir. Bundan sonra W çok ünlü olur ve adam yıllarca yazmaya devam eder ancak bazen kendi çizdiğinden farklı sonlarla karşılaşır. Delirdiğini düşünür ancak daha sonra fark eder ki Kang Chul kendi sonunu kendi belirlemektedir. Bundan o kadar büyük bir korku duyar ki Kang Chul'ü öldürüp bunu sonlandırmayı kafasına koyar. Ne var ki kızı onun ölmesini hiç istemez. Ve birden kendini webtoonun içinde bulmaya başlar.

Yeon Joo webtoon W yazarının kızı aynı zamanda bu serinin çok büyük bir hayranı. Yeon joo hastanede kalp ve göğüs cerrahi doktoru olarak çalışan bir karakter. Ancak hocasının ona 'Eğer bana katilin kim olduğunu söylersen senin ameliyata girmene izin veririm' demesi ile soluğu babasının yanında alıyor. Ancak babasının bir daha ki bölümde Kang Chul'ü öldürdüğünü görünce çok üzülüyor ve bir şekilde Webtoonun içine giriyor ve Kang Chul'ü kurtarıyor. Ancak babası sürekli Kang Chul'ü öldürmeye çalıştığı için o da sürekli webtoona sürükleniyor. Ancak oradan çıkmasının tek yolu Kang Chul'ü şaşırtmak oluncamecburan her seferinde bir sürü tuhaflıklar yapıyor. Bir kaçını sizin için derledim. Aslında birkaç sahnesi daha var. Maksat çocuğu şaşırtmak olunca bizim kızda çareler tükenmiyor. İlk seferinde önce tokat atıp ardından öpmüştü. Aşağıda gördüğünüz gibi diğer seferlerde kendini çıplak göstermek olsun çocuğa silah doğrultmak olsun ya da seni seviyorum şeklindeki itirafları ile resmen kendini aştığını izleyicilerini de bol bol güldürdüğünü söyleyebilirim.



Dizi de komedi ve dramın yanında Kang Chul'ün katili araması ve olaylardaki gizem normalde aksiyondan pek hoşlanmama rağmen bazı dövüş sahneleri diziye yepyeni boyutlar kazandırmış. Ayrıca insanın hayatta yalnızca bir amacının olmaması gerektiği ya da hayatımızı başkaları etrafında şekillendirmememiz gerektiği gibi alt mesajlar gerçekten çok hoşuma gitti. Çünkü Webtoon gibi bir dünya da ana karakterin etrafında olmadığınızda zaten siliniyorsunuz. 



Onun dışında çevirmen kim ise ellerine sağlık. Onun yorumları beni çok güldürdü. Koreantürk ekibinin de sitesi dert görmesin tabi:D  Dizi tahmin etmediğim şekillerde ilerleyip tahmin etmediğim bir şekilde bitti. Daha mutlu bir son beklerdim ama belki de adaletli olan buydu bilmiyorum. İnstagramda denk geldiğim tatlı videoları sayesinde başladığım bu dizi izlenmeyi hak ediyor açıkçası. 2016'nın en iyi dizileri arasında diyebilirim:)) İzleyenler ya da izlemeyi düşünenler varsa yorumlarınızı bekliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder