One Piece



One Piece'in 100. bölümünü bitirmiş biri olarak sizi bu kısma kadar anime hakkında bilgi vermek istiyorum ki en azından neye başlayacağınız hakkında bir fikriniz olsun:) Şu ana kadar 774 bölümü yayınlanmış. Kendisi en çok izlenen animeler arasındaymış. Luffy ve tayfasının One Piece'e ulaşırken yaşadıkları korsan maceralarını anlatıyor anime. Aslında yukarıdaki youtube'dan aldığım video (kim yaptıysa eline sağlık) konuyu baya özetliyor. Ben size anime hakkında yorumlarımı aktarıyorum.


Yıllar önce Gold Roger denen dünyanın en büyük korsanı idam edilmeden önce hazinesini one piece'de sakladığını ima eder. Tabi hazineyi duyan denize açılır. Ancak Grand Line ve bir adım ötesi one piece olan bu yere ulaşmak hiç kolay değildir. Bu yolda birçok kişi telef olur. Bizim küçük Luffy o zamanlar Shanks'in anlattığı korsan hikayeleri ile büyür. Ancak köyüne başka korsanlar saldırır ve bazı olaylar yaşanır. Luffy şeytan meyvesi yemiştir. Şeytan meyvesi farklı türlerdedir ve yiyen kişiye özel güçler kazandırır. Ancak o özel güçleri kazanan kişi denizde bir ağırlığa dönüşür ve batar. Luffy de korsanlar tarafından denize atılır ancak Shanks onu kurtarır tabi bu arada kolunu kaybeder. Luffy'de ona kendisinin bir gün korsanlar kralı olacağına dair söz verir. Böylelikle bizim Luffy'de biraz büyüdükten sonra yollara çıkar. İlk Corby diye bir çocukla karşılaşır. Bu çocuk aslında denizci olmak ister ancak çok korkaktır. Yakalandığı korsan gemisinde tayfa olarak çalışmaktadır. Ancak Luffy ona cesaret verir. Birlikte o korsan gemisinden kurtularak bir adaya gelirler. Orada kılıç ustası Zoro'yu kurtarırlar. Corby buradaki denizcilere katılır. İleri ki bölümlerde arada bir Corby'nin yaşadıklarını da gösteriyorlar. Zoro ile bir çok maceraya atılan Luffy son olarak bir adaya gelir. Usoopp bu adada yaşamaktadır. Usoopp Shanks'in y-tayfasından en keskin nişancının oğludur. Ancak Usoopp yalancının ve korkağın biridir. Yine de babası gibi olmak istemektedir. Luffy ve Zoro ile birlikte bir de Nami var. Her neyse hep birlikte köyü kurtarırlar. Orada başka bir şeytan meyvesi yemiş olan bir kaptan ile dövüşürler. Bin bir zorlukla kazandıklarına karşılık olarak bir gemi artık onların olmuştur ve yeni yol arkadaşları Usoopp da ikici kaptan olarak onlarla yola çıkar.

Bu arada Nami geminin rotacısı animedeki favori karakterim kendisi. Kesinlikle geminin en akıllısı. Ancak onun da bazı sırları ve gemidekilerden farklı amaçları var.
 O gemiye korsan olmak için binmedi. Tabi anime yaklaşık 800 bölüm olunca her macera yaklaşık 10 bölüm kadar sürüyor. Bölümler yaklaşık 20'şer dakika. Devam edecek olursak Usoopp ve Luffy bir gün atış talimi yaparken bir restoranı vurdukları için Luffy orada bir yıl çalışmaya mahkum edilir korkmayın tabi ki bir yıl orada çalışmaz. Orayı başka korsanlar basar ve hep birlikte restoranı kurtarırlar. Çok duygusal ayrılık sahnelerinin sonucunda artık geminin bir aşçısı olmuştur. Hatta bu aşçı ileri ki bölümlerde doğu denizinin en iyi aşçısı seçilir. Adı Sanji olan bu aşçımız All blue denizini bulmak için bizim korsan tayfası ile yola çıkar. Zaten tayfa da Luffy dışında kimsenin gerçek niyeti korsan olmak değil sanırım. Her neyse Sanji dövüşü ayaklarıyla yemeği harika elleriyle yaparken bir yandan neredeyse gördüğü her kıza iltifat ediyor. Yine de gönlü Nami'de gibi:) Son olarak gemideki en akıllı insan Nami hastalanınca bir doktor bulmaya karar veriyorlar. Ve şirin mi şirin bir mavi burunlu ren geyiği ile tanışıyorlar. İnsan (şeytan meyvesi türü) meyvesi yediği için istediği zaman yarı insan yarı ren geyiğine dönüşebiliyor. Bu yüzden hem insanlar hem de ren geyikleri onu dışlıyor. Ancak bizim ren geyiği Chopper yılmıyor eski dostu doktor için çok iyi bir doktor olmaya karar veriyor. Onun bölümlerini gerçekten eğlenerek izledim.

Daha bir çok canavarla, dostla, düşmanla karşılıyorlar. Ancak birbirlerine olan güvenleri her şeyin üstesinden gelmeleri için anahtar kelime. Birbirinden farklı amaçların bir araya gelerek daha büyük bir amaç haline gelmelerini izliyoruz. Hepinize iyi seyirler.:)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder