Kardeş Payı

Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Seda Bakan'ın baş rollerini paylaştığı bu dizi Dünyaya barış ve mutluluk getirmek için uğraşan üç kardeşin ve bir mahallenin hikayesini anlatır. Babalarının aşırı bir Beşiktaş takımının hayranı olması sonucu çocuklarının adını Metin, Ali ve Feyza (aslında Feyyaz koyacaktı ama cinsiyeti kız olunca değiştirdi) koymasıyla başlayan hikayemizde Metin ve Ali tesisatçılıktan arta kalan vakitlerinde babalarının zamanında başaramadığı borla çalışan arabayı icat etmeye çalışmaktadırlar. Feyza evin en küçük kardeşi olarak sürekli abilerinin peşinde dolanan ve onların isteklerini sorgusuz sualsiz yapan küçük kız kardeştir.

Abilerinin hem eve hem de icada para yetiştirememelerinin sonucu olarak Feyza'yı Büyük Hilmi'nin yanında bir işe yerleştirirler. Feyza orada hayatının aşkı (gerçi tüm kadınların aşkı olan) Deniz'le tanışır. Ali görücü usulü Şükriye ile evlenir.  Metin de Şükriye'nin kız kardeşi Eda'ya aşık olması sonucu üçlümüz bir yandan aşk ilişkileriyle diğer yandan ise icadı yapmalarına engel olmaya çalışan kötü adamlarla boğuşan bu üçlü dizinin baş rolleri olsalar da yan karakterlerde onlar kadar başrol. İzin verirseniz sizi onlarla tanıştırayım.

En baştaki Oğuzhan kendisi muhasebeci olur. Ancak o kadar fakir ki suya su katarak içiyor kendisi.

İkinci sıradaki Ali İhsan Varol dizideki adıyla Yiğit. Metin ve Ali'nin babasıyla başaramadığı arabayı çocuklarıyla başarmayı deniyor. Şükriye Ali'nin eski ve yeni eşi . Yanındakiler ise Metin ve Alinin annesi ve babası.Bunlar Kartal ve kankası Deniz dizide Feyza ile birleşince süper bir üçlü oluşturuyorlar.  Gerçi Kartal başlı başına bir olay ama:) Anadolu çocuğu ve seyrek dişli kötü adam Sezai var tabi bir de.Onun kankası Turgut var. Büyük Hilmi'yi de unutmamak lazım tabi. Hilmi'nin hayatta değer verdiği iki şey vardır biri Derya diğeri de paraları :) her şeyden kâr edebilir Hilmi. Küçük çıraklar var. kahve de okey oynayanların bile bir esprisi var filmde:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder