Suicide Squad

Suicide Squad diğer bir adıyla Gerçek kötüler size bu filmin tanıtımını yapmaktan gurur duyarım:)


İsterseniz öncelikle filmin konusundan başlayalım. Film harika olmanın sadece iki tık altında hemen olumsuz yorum yaptığımı düşünmeyin. Marvel ve Dc'nin filmlerini çok seven biri olarak şu ara izlediğim en iyi filmlerinden biriydi. Açıkçası bazılarının fiyaskodan sadece iki tık yukarıda olduğunu düşünecek olursak. Her neyse ben size anlatayım siz de izleyip izlemeyeceğinize karar verin. Film tabi ki Amerika'nın devlet yönetiminde ki bir biriminin meta insanları kullanmak istemesiyle başlıyor. Mantıkları ise şu; ya bir daha ki Superman terörist çıkarsa o zaman bizi kim savunacak. Bu yüzden bir plan geliştiriyorlar. Öncelikle azılı suçluları Batman ve Flasha yakalattırıyorlar.  Bu suçluların kim olduğuna bakalım.

İlki DEATSHOT olarak tanınan asıl adı Floyd olan bir kiralık katil. Hiçbir hedefini ıskalamaz. Kadın ve çocukları öldürmez. Ayrıca kızına da çok düşkün tabi kızı da ona. Deatshot'dan sonra  Kaptan BOOMERANG geliyor. Kendisi elmas hırsızı. Takımın üçüncü elemanı KİLLER CROC adından da anlaşıldığı gibi timsah adam tarzı bir mutant.  Kılıç kadın Katana var kocası lanetli bir kılıçla öldürüldü ve ruhu o kılıçta kaldı onun intikamını alıyor.

Bu karakterler dışında El Diablo Ateş adam inanılmaz güçlü. Ancak gücü pek hoşuna gitmiyor. Sinirli bir anında karısını ve çocuklarını yakarak öldürdüğü için filmin sonuna kadar neredeyse hiç savaşmadı.Ta ki kendine bir amaç edinene kadar işte o zaman gerçek kötülerin gücünü görüyoruz.
Sıra benim favori karakterim Harley Quinn de eski bir akıl hastası uzmanı kendisi. Ta ki Jokerle karşılaşana kadar. Aralarında kendilerinin aşk diye adlandırdıkları biraz hastalıklı bir ilişki var.

Aslında Cara Delivinge'nin oynadığı Enchantress adında cadı kadında bu takımın bir üyesi olacaktı. Ancak Amanda Waller ki kendisi bu takımı toplayan hükümet yetkilisi olur. Onun damarına fazlasıyla bastığı için üye olmak yerine takımın düşmanı olur. Abisini de uyandırınca dünya yok olmanın eşiğine gelir.  Son adamımız Rick Flag takımın komutanı.

Şimdi düşünüyorsunuzdur kötü adamlar neden dünyayı kurtarsınlar diye düşünmediyseniz bile bir düşünün. Tabi ki Amanda'nın onların boyunlarına yerleştirdiği patlayıcılar yüzünden. Eğer yardım etmezlerse patlatılacaklar bu yüzden onlarda yardım etmeye karar veriyorlar. Filmin iyi adamı komutan Rick ise cadının vücudunu kullandığı kadına aşık olduğu ve onu kurtarmak istediği için yardım ediyor.  Dizinin  mizah anlayışı ve Harley Quinn'in performansı çok başarılıydı. İyi adamların havalı tavırları ve sıkıcılıklarının ya da gereksiz ciddiyetlerinin aksine film çok daha eğlenceliydi.

1 yorum: