Şebnem Burcuoğlu

Şebnem Burcuoğlu, Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünü takiben yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi Avrupa Birliği Çalışmaları bölümünde tamamladı. Kurumsal İletişim alanında yönetici olarak çalışan Burcuoğlu, bunun yanında köşe yazarlığı yaptı. 2014'te çok satanlar listesine giren Kocan Kadar Konuş adlı kitabı yazdı. BKM tarafından kitap filme alındı.















Şebnem Burcuoğlu' nun ilk kitabı aynı zamanda filme çekilen ilk kitabı. Efsun ve Sinan'ın liseden itibaren yarım kalan aşk hikayelerini anlatıyor kitap. Belli bir yaştan sonra evlenmeyen kadınlara kız kurusu dendiğini hepimiz biliyoruz. Efsun'da bu durumdan nasibini alanlar arasında. Ancak yıllar sonra en rezil haliyle lise aşkı Sinan ile karşılaşması sonucu değişiyor bu durum. Pek arkadaşı olmayan, sosyal medyadan uzak duran, kitaplarıyla mutlu olan Efsun; Sinan'ı tekrar karşısında görmesiyle kuzenlerinden ve ailesinden aldığı gaz ve taktiklerle hayatını tuhaflığın başka bir boyutuna taşıyan Efsun'a dönüşmüştür artık. Ama insan 30 yıllık hayatını bir anda değiştiremeyeceği için Sinan onun bir tanıdığı Efsun bir de sıradan bir Türk kızı olan Efsun halleri arasında bocalayarak daha fazla dayanamayacak hale gelince ipler kopar. Sizce Efsun durumdan nasıl sıyrılacaktır?






Bu kitabımız serinin ikinci kitabı ve hız kesmeden kahkahaların devam ettiği ikinci kitap. Durumu bir kurtaran bir batıran Efsun'un Sinan'a evlenme teklif etmesiyle işler daha karışık bir hal alır. Sinan'ın onu deli gibi seven bir babaannesi vardır. Kaynanası ne kadar tatlıysa o kadar şirret bir büyük kaynanadır bu babaanne Efsun için. Evlilik hazırlılıkları, kız isteme törenleri, nişanlar hayatında stresten başka hiçbir işe yaramaz Efsun'un. Ve sonunda baskılara dayanamayan Efsun çareyi düğün günü kendini odaya kilitlemekte bulur. Tabi ortalık fena karışır. Onu oradan tek çıkarabilecek kişi ise Sinan'dır. Ben kitabı okurken çok eğlendim. Efsun'un düştüğü durumlar gerçekten içinden çıkılması zor durumlardı. Zaten Efsun'da işin içinden çıkamadı. Kitabın eğlenceli kısmı da buydu bence.  Filme başarı ile uyarlanan nadir kitaplardan biri o yüzden BKM'ye buradan teşekkür ediyorum.
Şebnem Burcuoğlu'nun kendinden de biraz bahsettiği bu kitap Şükran adında tatlı mı tatlı, saf mı saf bir kızın pinti bir yapımcıyla anlaşıp film senaryosu yazmaya çalışması ve yaşadığı zorlukları anlatıyor. Meryem kankisi ile hayaller kuruyorlar ama günümüzde de dendiği gibi hayaller başarı hayatlar aşağı:) Şükran Tanay da yaşıyor bunları. Mükemmel abisi ile yarışmaya çalışıyor ama onda da başarısız. Neye el atsa başarısızlıkla sonuçlanıyor. Bir de aşık oluyor her şey bitmiş gibi. Ah Şükran ah! Kocan Kadar Konuş kitabı kadar iyi değildi ama bana göre piyasadaki birçok kitaptan daha başarılı. Umarım Şebnem Burcuoğlu'nun yeni kitapları piyasaya tez vakitte çıkar da biz de biraz daha mutlu oluruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder